Haloterapia
Singurul inhalator salin
cu emisie controlata de aerosoli pentru
tratamentul afectiunilor respiratorii
 
Haloterapia ("halos" insemnand in greaca veche sare) sau terapia salina este o metoda terapeutica ce presupune utilizarea aerosolilor de sare in tratamentul afectiunilor respiratorii.

Inceputurile haloterapiei
Avantajele expunerii la aerosolii de sare au fost mentionate inca din antichitate de catre Hipocrate, parintele medicinei moderne. Pentru tratamentul diferitelor suferinte respiratorii era recomandata inhalarea aerului sarat de la malul marilor si oceanelor sau a aburilor unui amestec de sare cu apa.

Saline naturale
Efectele benefice ale pesterilor de sare au fost descoperite si confirmate de-a lungul timpului. Istoria consemneaza ca refugiatii adapostiti in pesteri de sare in timpul invaziilor europene din Evul Mediu s-au dovedit mai rezistenti la frig si au supravietuit in numar mai mare decat cei care nu au beneficiat de "speoloterapie". (Prof. Dr. T. Mihaescu, Medica Academica, Aprilie 2011)
Practicata in saline naturale, speleoterapia (grec. speleos = pestera) a fost descrisa ca aplicatie medicala inca din 1843 si se utilizeaza si in prezent ; metoda terapeutica se bazeaza pe efectele benefice ale aerosolilor uscati de sare, precum si pe regimul propice din punct de vedere al temperaturii, incarcaturii microbiene reduse si lipsa alergenilor din acest mediu. In tara noastra exista multe saline naturale extrem de apreciate.

Saline artificiale
Din dorinta de a creste gradul de accesibilitate la tratament dar si de a controla anumite dezavantaje ale salinelor naturale (diferente microclimaterice de umiditate, presiune si temperatura) au fost dezvoltate "halocamere", incaperi capitonate cu sare, asa numitele " saline artificiale ". Totusi, se mentin dezavantajele legate de necesitatea de deplasare a pacientului in mediul respectiv , numarul limitat de locuri, precum si timpul limitat care poate fi petrecut in salina; la acestea se adauga imposibilitatea de a beneficia de acest tratament in situatia unei afectiuni acute infectioase, cand este recomandat repausul la domiciliu, atat pentru protectia proprie cat si pentru a evita raspandirea bolii la cei din jur.

Dispozitive moderne de haloterapie
Un pas inainte in aplicatiile terapiei saline este reprezentat de dispozitivele medicale portabile care elibereaza aerosoli uscati de sare, precum aparatele de camera din gama Salin, sau Inhalatorul salin individual SaltMed.
Aparatele Salin (Salin Plus si Salin S2) sunt dispozitive medicale care actioneaza prin trecerea permanenta a aerului printr-un strat de sare de mina realizand un continut discret dar permanent de aerosoli in spatiul ambiental, modificand ionizarea aerului. Sunt comode in utilizare si asigura o purificare generala a aerului in spatiul unde sunt utilizate: spatii de lucru, birouri, locuinte etc.
SaltMed, singurul inhalator salin individual cu emisie controlata de aerosoli uscati , deschide practic o noua generatie de aparate saline ce permite utilizarea atat la domiciliu, cat si in servicii medicale de prespital (ambulante) si spital.
SaltMed este un dispozitiv salin modern care, prin tehnologia inovativa de producere si dozare a aerosolilor salini, asigura un tratament mai eficient si mai sigur fata de alte terapii saline si in plus este comod de administrat.

SaltMed este indicat ca terapie adjuvanta nemedicamentoasa pentru un spectru larg de afectiuni de tip alergic sau infectios ale cailor respiratorii superioare (alergie respiratorie, rinita, sinuzita, otita etc) si inferioare (astm, bronsita, bronhopneumopatie obstructiva cronica, fibroza chistica), precum si pentru prevenirea si tratarea racelilor sau gripei.
Functionare Beneficii Tehnologie Certificari Haloterapia Intrebari frecvente
Contacteaza acum
un reprezentant
telefon
Tel. /fax: (+4) 021 334 93 57
Mobil: (+4) 0723 20 30 85
Email: office@saltmed.ro
Google+