SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
Astm

Astm – Tratament natural cu aerosoli de sare

Astmul este o afecțiune inflamatorie cronică a căilor respiratorii generata de o obstrucție care apare la nivelul căilor aeriene mici. În circa 80% dintre cazuri, astmul are drept cauză hiperreactivitatea bronșică ce apare la contactul cu anumiți alergeni. Simptomele astmului sunt fluctuante și recurente.

Simptome astm

  • În perioada dintre crizele de astm: respirație dificilă, tuse (în special iritativă), oboseală rapidă la efort fizic, tulburări de somn.
  • În timpul crizei de astm: sufocare, expir prelungit și șuierător (wheezing), senzație de presiune la nivelul pieptului, tuse supărătoare însoțită de eliminarea unor cantități mici de spută (flegmă) vâscoasă la sfârșitul crizei.

Inhalatorul salin SaltMed – tratament natural în astm

Terapia cu microparticule de sare cu caracteristici controlate acționează eficient în cazul pacienților cu astm:

  • Odată ajunsă pe mucoasa respiratorie inflamată și edematiată, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbția apei are ca efect scăderea edemului și, implicit, creșterea diametrului lumenului căii aeriene.
  • De asemenea, studiile au demonstrat că, în urma tratamentului cu sare, scade sensibilitatea la alergeni și crește imunitatea locală față de infecțiile virale și bacteriene.

Beneficiile utilizării SaltMed la pacienții cu astm:

  1. Scade edemul. Pacientul respiră mai ușor și doarme mai bine, se trezește mai odihnit.
  2. Utilizarea inhalatorului salin SaltMed o perioadă mai lungă are ca efect scăderea sensibilității la alergeni și nu mai apare senzația de lipsă de aer.
  3. Previne infecțiile respiratorii acute care favorizează apariția crizelor de astm.

Acest inhalator pentru astm actioneaza asupra cauzelor astmului, fiind superior inhalatoarelor care actioneaza doar asupra simptomelor manifestate in timpul crizelor astmatice.

Cum se utilizează SaltMed la pacienții cu astm

În prima lună este necesar un tratament zilnic cu o durată de aproximativ 2 ore pe zi (nu mai puțin de o oră și jumătate) pentru a permite sării sa preia apa din mucoasa inflamată și să reducă edemul mucoasei. Pentru această primă etapă recomandăm utilizarea unui cartuș SaltMed tip N.
După prima lună de tratament se poate reduce durata zilnică a terapiei la o oră pe zi și se poate folosi cartuș SaltMed de tip N sau L.
Se recomandă terapia SaltMed pe toată perioada sezonului rece, când riscul de apariție a crizelor de astm este mai mare.

SaltMed - Tratament natural pentru Astm

Important!

Pentru a obține efectul de desensibilizare la alergeni și, implicit, un control mai bun al astmului, recomandăm continuarea terapiei și în afara crizelor astmatice!

Inhalatorul SaltMed poate fi folosit la orice vârsta, inclusiv la copiii mici, pentru care dispozitivul poate fi dotat cu măști speciale pentru inhalarea aerosolilor.

Studiile au demonstrat că utilizarea inhalatorului cu sare uscată SaltMed nu prezintă risc de bronhoconstricție la pacienții cu astm, așa cum se întâmplă în cazul nebulizării de soluții saline hipertone.

SaltMed poate fi utilizat fără riscuri de către pacienții cu afecțiuni cardiace sau/și renale: sarea nu se absoarbe în sânge de la nivel pulmonar.

SaltMed poate fi utilizat fără riscuri de către pacienții cu afecțiuni cardiace sau/și renale: sarea nu se absoarbe în sânge de la nivel pulmonar.

SaltMed nu consumă din timpul tău! Îl poți utiliza în timp ce te uiți la televizor, citești o carte sau lucrezi pe computer sau tabletă.

Dacă ai întrebări privind utilizarea inhalatorului SaltMed în tratamentul astmului, te rugăm să ne contactezi.

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul Astmului

Dr. Catalin Carstoveanu

La pacientii care primeau cortizon inhalator pentru boli respiratorii cronice, administrarea sistematica si concomitenta de sare SaltMed a permis reducerea sigura a dozelor de cortizon. Cum am demonstrat lucrul acesta? Am masurat fractia exalata de oxid nitric in gazul expirat si am observat ca are o valoare mai mica, ceea ce este un lucru foarte, foarte bun. De obicei, valorile scadeau cu 2-4 ppm dupa administrare de particule uscate de sare.

Daniela Marin

Este o terapie care am folosit-o cu succes pentru baiatul meu acum un 1 an cand avea 4 ani, diagnosticat cu astm dupa mai multe internari la spital cu insuficienta respiratorie. Impreuna cu SaltMed in fiecare zi si tratamente mai blande cu corpul lui (fara cortizon, adrenalina, singulaire sau antibiotic), am reusit sa stam departe de aceste episoade cu wheezing. In timpul verii nu a fost necesar sa-l folosim. Am reinceput acum iarna pentru a-l proteja de racelile care au aparut in colectivitatea de la gradinita.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult, masca aerosoli pentru copii si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.
Transport gratuit
Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult, masca aerosoli pentru copii si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi.
Transport gratuit
Tehnologie si certificariRaportare efecte adverseDespre haloterapieProtectia datelor personaleTermeni si conditiiContact