SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
Astm

Astm – Tratament natural cu aerosoli de sare

Simptomele astmului sunt generate de o obstructie ce apare la nivelul cailor aeriene mici. Aceasta obstructie este data de bronhoconstrictie si de edemul inflamator al mucoasei cailor aeriene. In circa 80% din cazuri, astmul are ca si cauza hiperreactivitatea bronsica ce apare la contactul cu anumiti alergeni.

Simptome astm

  • In perioada dintre crizele de astm: respiratie dificila, tuse in special iritativa, oboseala rapida in timpul efortului fizic, tulburari de somn.
  • In timpul crizei de astm: sufocare, expir prelungit si suierator (wheezing), senzatie de presiune la nivelul pieptului, tuse suparatoare cu eliminarea unor cantitati mici de sputa (flegma) vascoasa, la sfarsitul crizei

Inhalatorul salin SaltMed – tratament natural in astm

Terapia cu microparticule de sare cu caracteristici controlate actioneaza in cazul pacientilor cu astm astfel:

  • Odata ajunsa pe mucoasa respiratorie inflamata si edematiata, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbtia apei are ca efect scaderea edemului si prin aceasta cresterea diametrului lumenului caii aeriene.
  • De asemenea, studiile demonstraza ca, in urma tratamentului cu sare scade sensibilitatea la alergeni si creste imunitatea locala fata de infectiile virale si bacteriene.

Beneficiile utilizarii SaltMed la pacientii cu astm:

  1. Scade edemul. Pacientul respira mai usor si doarme mai bine, se trezeste mai odihnit.
  2. Utilizand inhalatorul salin SaltMed o perioada mai lunga, scade sensibilitatea la alergeni si nu mai apare senzatia de lipsa de aer.
  3. Previne infectiile respiratorii acute care favorizeaza aparitia crizelor de astm
  4. Acest inhalator pentru astm actioneaza asupra cauzelor astmului, fiind superior inhalatoarelor care actioneaza doar asupra simptomelor manifestate in timpul crizelor astmatice.
  5. Inhalatorul SaltMed poate fi folosit la orice varsta, inclusiv la copii mici, pentru care exista masti speciale pentru inhalarea aerosolilor.

Studiile au aratat ca terapia cu SaltMed nu prezinta risc de bronhoconstrictie la pacientii cu astm, risc ce este prezent in cazul nebulizarii de solutii saline hipertone.

Nu exista risc de supradozare la terapia SaltMed si nu exista interactiuni cu alte medicamente. Tratamentul SaltMed pentru astm se face concomitent cu terapia prescrisa de medic.

Cum trebuie utilizat SaltMed la pacientii cu astm

In prima luna, durata zilnica a tratamentului trebuie sa fie mai mare – aproximativ 2 ore pe zi (nu mai putin de o ora si jumatate) – pentru a permite sarii sa preia apa din mucoasa inflamata si sa reduca edemul mucoasei. Recomandam ca in aceasta prima etapa sa se foloseasca un cartus SaltMed tip N.
Dupa prima luna de tratament, se poate reduce durata zilnica a terapiei la o ora pe zi si se poate folosi cartus SaltMed de tip N sau L.
Terapia SaltMed trebuie sa se faca pe toata perioada sezonului rece cand riscul de aparitie a crizelor de astm este mai mare. Este foarte important ca terapia sa fie continuata si atunci cand pacientul se simte bine pentru a obtine efectul de desensibilizare la alergeni si prin acesta un control mai bun al astmului.

SaltMed - Tratament natural pentru Astm

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul Astmului

Dr. Catalin Carstoveanu

La pacientii care primeau cortizon inhalator pentru boli respiratorii cronice, administrarea sistematica si concomitenta de sare SaltMed a permis reducerea sigura a dozelor de cortizon. Cum am demonstrat lucrul acesta? Am masurat fractia exalata de oxid nitric in gazul expirat si am observat ca are o valoare mai mica, ceea ce este un lucru foarte, foarte bun. De obicei, valorile scadeau cu 2-4 ppm dupa administrare de particule uscate de sare.

Daniela Marin

Este o terapie care am folosit-o cu succes pentru baiatul meu acum un 1 an cand avea 4 ani, diagnosticat cu astm dupa mai multe internari la spital cu insuficienta respiratorie. Impreuna cu SaltMed in fiecare zi si tratamente mai blande cu corpul lui (fara cortizon, adrenalina, singulaire sau antibiotic), am reusit sa stam departe de aceste episoade cu wheezing. In timpul verii nu a fost necesar sa-l folosim. Am reinceput acum iarna pentru a-l proteja de racelile care au aparut in colectivitatea de la gradinita.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.
Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi.
Tehnologie si certificariDespre haloterapieProtectia datelor personaleTermeni si conditiiContact