Barbat utilizand un inhalator salin in timp ce foloseste tableta

Salinoterapia versus inhalatorul salin SaltMed. Vezi diferențele!

Salinoterapia (terapie cu sare de mină) oferă adevărate beneficii pentru sănătate, indiferent dacă este urmată într-o salină naturală sau într-o salină artificială. Fiind o alternativă naturală și sigură, fără efecte secundare, salinoterapia poate fi folosită atât în scop preventiv, cât și terapeutic.

Haloterapia (terapie cu sare) reprezintă o metodă de tratament alternativ, care se folosește încă din cele mai vechi timpuri și care presupune expunerea la particule fine de sare lichidă sau solidă combinată cu aer. Prin urmare, putem spune că salinoterapia este de fapt haloterapie în salină.

În contextul pandemiei de COVID-19, folosirea metodei de tratament în salină a fost  limitată din cauza pericolului reprezentat de contactul cu alte persoane.

Salina naturala

Deși în saline există un număr  mare de particule de sare, acestea sunt în special, fie mai mari de 5 microni, fie mai mici de 0,3 microni, în condițiile în care particulele  optime din punct de vedere terapeutic au dimensiuni cuprinse între 0,3 - 5 microni.

Inhalatorul salin SaltMed reprezintă o soluție superioară în comparație cu salinoterapia:

  • Aparatul asigură o emisie controlată și cu concentrație înaltă de aerosoli salini cu dimeniuni între 0,3 - 5 microni care pot pătrunde în profunzime la nivelul căilor respiratorii, chiar și în zone greu accesibile, garantând astfel un efect maxim.
  • Este o metodă sigură de tratament.
  • Oferă posibilitatea de a urma tratamentul oricând, în confortul propriei case.

Femeie folosind inhalator salin

SaltMed, un dispozitiv modern  de 5 ori mai eficient decât salinoterapia

Inhalatorul salin SaltMed reprezintă un dispozitiv medical certificat European, care folosește o tehnologie inovatoare și o metodă unică de producere a aerosolilor uscați de dimensiuni optime terapeutic. SaltMed emite un număr mai mare de particule de sare de dimensiuni în zona terapeutică, cuprinse între 0,3 și 5 microni, astfel încât atinge o concentrație de cinci ori mai mare în aerul respirat, comparativ cu orice salină.

Inhalatorul SaltMed se bazează pe o tehnologie dezvoltată de un inventator român premiat cu argint la Salonul Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva în anul 2002.

Beneficii suplimentare oferite de inhalatorul salin SaltMed

Spre deosebire de salinoterapie, SaltMed oferă o serie de beneficii suplimentare precum:

  • Preț redus per sesiune de tratament
  • Posibilitatea de a-l utiliza pe termen lung (un cartuș de rezervă pentru inhalator are o durată de viață de circa două-trei luni.
  • Nu necesită deplasare, terapia cu SaltMed putând fi  urmată  la  domiciliu,  fără ca pacientul să fie nevoit să își întrerupă activitatea.
  • Inhalatorul salin poate fi folosit în orice moment al zilei, fiind un dispozitiv portabil compact, ușor de utilizat și eficient terapeutic.
  • Administrarea individuală a terapiei cu SaltMed reduce riscul de infectare cu COVID-19 sau alte tipuri de infecții, evitând contactul cu persoane potențial contaminate în salină.
  • Terapia se poate administra atât la domiciliul pacienților, cât și în unitățile medicale specializate.

Barbat care utilizeaza un inhalator salin in timp ce foloseste tableta

În plus, SaltMed poate fi utilizat la orice vârstă, de la nou-născuți până la vârstnici și poate fi folosit în asociere cu alte tratamente medicamentoase sau alternative.

Produsul este un dispozitiv medical terapeutic activ, certificat în Comunitatea Europeană, care poate fi chiar decontat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru tratamentul copiilor în vârstă de până la 5 ani.

“SaltMed este un dispozitiv salin modern care, prin tehnologia inovativă de producere și dozare a aerosolilor salini, asigură un tratament mai eficient și mai sigur față de alte terapii saline, incluzand aici și salinoterapia. În plus, tratamentul cu SaltMed este comod de administrat, fiind una dintre cele mai practice metode de haloterapie. Inhalatorul salin SaltMed este indicat ca terapie complementară pentru un spectru larg de afecțiuni de tip alergic sau infecțios ale căilor respiratorii (rinită alergicăsinuzită, otită, astmbronșiolităBPOC ), precum și pentru prevenirea și tratarea răcelilor sau gripei”, afirmă domnul doctor Ilie Lăzărescu,  Director General SaltMed.

În concluzie, inhalatorul salin SaltMed permite practicarea unei forme mai eficiente de salinoterapie acasă, în orice moment al zilei și indiferent de vârsta pacientului. Poți comanda dispozitivul urmând acest link. Pentru orice informații suplimentare, îți stăm la dispoziție și la numărul de telefon 0723.20.30.85.

 

Înapoi la blog