Haloterapie – top saline din Romania (salina Prahova)

Terapia salină sau haloterapia este o metodă terapeutică ce presupune utilizarea aerosolilor cu microparticule de sare. Beneficiile sunt efectele antiinflamatorii, creșterea eficienței eliminării secrețiilor nazale și traheo-bronșice și întărirea apărării locale (prin activarea imunității, efectele bactericide și bacteriostatice). Care sunt cele mai cunoscute saline din România?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salina Slănic Prahova fost deschisă vizitelor după anul 1970 iar mina este situată la o adâncime de 217 m. Este una din cele mai mari saline din Europa, cu 14 camere de 55 m înălțime, care formeaza un trapez, cu o suprafață totală de 80 000 metri pătrați. Un alt detaliu interesant: temperatura e constantă, indiferent de anotimp – 12 grade Celsius.

Dacă vă puneți salina pe lista de călătorii, ar mai trebui să știți că în interiorul minei a fost amenajat un sanatoriu (cu un număr de 50 de paturi), o sală de sport, o sală de mese și câteva locuri de joacă pentru copii.

Ce mai e de vizitat în zonă?

În Stațiunea Slănic, găsiți și Muntele de Sare, unic în lume, monument al naturii și arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip geologic), cu o suprafață de 2 ha.

În interiorul salinei puteți vedea și statuile lui Decebal și Traian, plus alte reprezentări ale unor personalități din istoria României, în cadrul muzeului de sare. În plus, dacă mergeți pe timp de vară, puteți face mici excursii până la Piatra Verde, Crasna sau Munții Grohotiș.

Programul de funcționare e zilnic (excepție făcând ziua de luni) de la 9 – 16 iar tariful este de 18 lei de persoană (există reduceri pentru pensionari, care plătesc doar 16 lei și pentru elevi și studenti, care pot cumpăra bilete la 9 lei).

Citiți mai multe despre beneficiile terapiei saline aici.

Inscrie-te la newsletter-ul SaltMed!

* indicates required
Email Format

Articol din: Haloterapie, Saline

Adauga o replica (0) ↓

Leave a Comment