SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
BPOC / Bronsita cronica

BPOC / Bronsita cronica – Tratament natural cu aerosoli de sare

BPOC-ul (prescurtare de la „Bronhopneumopatia Obstructiva Cronica”) sau bronsita cronica este o afectiune care se caracterizeaza prin obstructia cailor pulmonare si aparitia insuficientei respiratorii. Boala este mult mai frecventa in randul fumatorilor (bronsita cronica tabagica) si in randul persoanelor ce respira perioade lungi de timp aer poluat.

Obstructia cailor respiratorii apare ca urmare a doi factori:

 • Inflamatia de la nivelul celulelor din mucoasa respiratorie genereaza edematierea mucoasei (umflarea acesteia). Ca urmare a acestei edematieri, diametrul caii respiratorii se micsoreaza si aerul trece mult mai greu.
 • Tot din cauza inflamatiei creste si cantitatea de secretii din caile respiratorii. Aceste secretii se acumuleaza si blocheaza caile respiratorii care sunt deja ingustate. Blocarea cailor respiratorii cu secretii face ca anumite zone din plaman sa nu mai primeasca aer si astfel sa apara dificultati de respiratie.

Simptome bronsita cronica (BPOC):

 • tusea productiva, in special matinala, cu secretii abundente
 • respiratie dificila
 • senzatia "lipsei de aer"
 • infectii respiratorii repetate

SaltMed – tratament natural in bronsita cronica (BPOC)

Microparticulele de sare uscata cu caracteristici controlate emise de inhalatorul salin Saltmed actioneaza astfel in cazul pacientilor cu BPOC:

 1. Odata ajunsa pe mucoasa respiratorie inflamata si edematiata, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbtia apei are ca efect scaderea edemului si prin aceasta cresterea diametrului lumenului caii aeriene.
 2. Apa absorbita din mucoasa edematiata este transferata in stratul de mucus pe care il fluidifica, astfel secretiile fiind mai usor eliminate. Acest al doilea mecanism, prin eliminarea secretiilor, duce la recuperarea functionala a acelor teritorii pulmonare blocate de secretii.
 3. Eliminarea secretiilor din caile aeriene face ca medicatia nebulizata (pufurile) sa fie mult mai eficienta. Medicatia nebulizata nu poate ajunge in acele zone din plamani blocate de secretii. Mai mult chiar, in zonele care nu sunt blocate, medicatia ajunge pe secretii in loc sa ajunga pe celulele din mucoasa respiratorie si sa isi exercite efectul.

Beneficiile utilizarii SaltMed ca metoda de tratament in bronsita cronica (BPOC):

 • Pacientul respira mai usor pentru ca se reduce obstructia, se deschid zonele pulmonare blocate de secretii si medicatia devine mai eficienta.
 • Pacientul tuseste mult mai putin si tusea nu mai este atat de obositoare (poate tusi un pic mai mult in prima saptamana de utilizare, pentru ca se elimina o cantitate mare de secretii, dar tusea este fara efort).
 • Creste capacitatea de efort, prin imbunatatirea respiratiei.
 • Se imbunatateste calitatea somnului.

SaltMed poate fi utilizat fara riscuri de catre pacientii cu afectiuni cardiace si renale: sarea nu se absoarbe in sange de la nivel pulmonar.

Nu exista risc de supradozare la terapia SaltMed si nu exista interactiuni cu alte medicamente. Terapia SaltMed se face concomitent cu terapia prescrisa de medic.

Cum trebuie utilizat SaltMed la pacientii cu bronsita cronica (BPOC):

In prima luna, durata zilnica a tratamentului trebuie sa fie mai mare – aproximativ 3 ore pe zi (nu mai putin de doua ore) – pentru a permite sarii sa sape pas cu pas in dopurile de secretii create la nivelul cailor respiratorii si sa le elimine. Recomandam pentru aceasta prima etapa sa se foloseasca un cartus SaltMed tip N.
Dupa prima luna, daca nu mai sunt secretii abundente, se poate reduce durata tratamentului la o ora si jumatate zilnic si se poate folosi cartus SaltMed de tip N sau L. BPOC –ul fiind o boala cronica, tratamentul cu SaltMed nu trebuie intrerupt perioade lungi de timp (nu e o problema daca nu se face o zi sau doua).
Utilizarea SaltMed nu consuma din timpul tau! Il poti utiliza in timp ce te uiti la televizor, citesti o carte sau lucrezi la computer sau tableta.

SaltMed - Tratament natural in BPOC / Bronsita cronica

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul BPOC

Alexandra Oprisan

Tatăl meu are 86 ani și BPOC și pana de curând avea frecvente acutizari cu febra. Folosește SaltMed de 8 luni și nu a mai prezentat niciun episod acut. Acest fapt i-a dat încredere sa foloseasca în continuare inhalatorul pentru întreținere.

Gabry Turcu

Pana acum 2 luni, nu stiam unde sa mai merg cu mama, pentru ca se sufoca de cate ori statea in pat si avea insuficienta respiratorie. Era mereu obosita de neodihnita si plangea zilnic. Am fost prin mai multe spitale in orase diferite, am cumparat si aparat cu ozon in camera ei, dar degeaba. Simteam ca o pierd, era la capatul puterilor si plangea sufletul in mine, fiind singurul ei copil. Pana intr-o zi, cand m-am apucat sa caut remedii pentru insuficienta respiratorie si BPOC pe Internet si, dintr-una intr-alta, am descoperit Saltmed. Dupa o citire atenta a felului cum actioneaza asupra bronhiilor, am decis sa ii cumpar si acest aparat (oricum nu era o pierdere mare daca nu dadea rezultate, la cati bani cheltuisem pana atunci).
Va spun cu mana pe inima ca din prima zi de utilizare mama mi-a spus ca simte diferenta de respiro, iar dupa cateva zile era foarte foarte bine, gasind-o mereu in curte facand treaba de cate ori o sunam cu camera. A inceput cu cartusul de tip N, facand 3 sedinte pe zi a cate o ora fiecare, dupa care acum merge cu cartus tip L (de intretinere), facand 2 sedinte a cate 45 min fiecare.
Dragilor, recomand inhalatorul Saltmed tuturor persoanelor cu BPOC si alte afectiuni respiratorii, 600 lei este nimic pe langa o respiratie aproape sanatoasa. Nu este o suma mare deloc pe langa ceea ce face aceasta "salina portabila". Tin sa multumesc pe aceasta cale si personalului Saltmed care a fost atat de amabil sa imi explice si sa imi raspunda la nenumaratele mele intrebari.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.
Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi.
Tehnologie si certificariDespre haloterapieProtectia datelor personaleTermeni si conditiiContact