SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
Bronsiolita / Wheezing recurent

Bronsiolita / Wheezing recurent / Bronsita astmatiforma

People photo created by prostooleh - www.freepik.com

Bronsiolita si wheezing-ul recurent (bronsita astmatiforma – denumirea veche) reprezinta practic aceeasi afectare a cailor respiratorii inferioare, singura diferenta fiind varsta pacientului: pana la doi ani, se pune diagnosticul de bronsiolita, iar peste doi ani, cel de wheezing recurent.

Ambele afectiuni au la baza hiperreactivitatea bronsica, adica un raspuns inflamator exagerat dezvoltat la nivelul mucoasei cailor pulmonare, ce apare atunci cand aceasta intra in contact cu alergeni sau agenti patogeni de tipul virusurilor. In cazul bronsiolitei, agentul patogen cel mai frecvent implicat este virusul sincitial.

Boala se manifesta prin inflamatie si edem la nivelul cailor respiratorii mici ce genereaza obstructie la acest nivel si ca urmare insuficienta respiratorie.

Cele mai recente ghiduri americane de neonatologie arata ca singurul tratament eficient pentru bronsiolita este administrarea de aerosoli cu solutie hipertona salina. Terapia SaltMed este mult mai eficienta decat administrarea de solutie hipertona salina, din doua motive:

  • Capacitatea de a absorbi apa, prin mecanism osmotic, a unei particule de sare uscata este mai mare decat a unei picaturi de solutie salina hipertona de aceeasi dimensiune. Astfel, sarea uscata isi exercita mai eficient mecanismul de actiune decat solutia hipertona salina 3% care contine deja 97% apa.
  • Din cauza cantitatii mari de apa pe care o contin, solutiile hipertone saline nu pot fi distribuite in caile aeriene ale pacientului pentru perioade lungi de timp, deoarece ar fi introdusa prea multa apa in plamani. Spre deosebire de acestea, inhalatorul salin SaltMed  poate fi utilizat 24/7 ! Acest lucru reprezinta un avantaj pentru pacientii care au dopuri de secretii pe caile aerine mici, dopuri a caror dezintegrare, pas cu pas, necesita un tratament mai indelungat.

Numarul de particule cu diametre sub 0.5 microni, capabile sa ajunga la nivel alveolar este mult mai mare in cazul SaltMed decat in cazul nebulizarii de solutii hipertone unde diametrele medii ale particulelor sunt de 2-3 microni

SaltMed – tratament natural pentru bronsiolita / wheezing recurent

Terapia cu microparticule de sare cu caracteristici controlate actioneaza in cazul pacientilor cu bronsiolita si wheezing recurent astfel:

  • Odata ajunsa pe mucoasa respiratorie inflamata si edematiata, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbtia apei are ca efect scaderea edemului si prin aceasta cresterea diametrului lumenului caii aeriene.
  • De asemenea, studiile demonstraza ca, in urma tratamentului cu sare, scade sensibilitatea la alergeni si creste imunitatea locala fata de infectiile virale si bacteriene

Beneficiile utilizarii SaltMed la copiii cu bronsiolita si wheezing recurent

  1. Respiratia copilului devine mult mai usoara.
  2. Previne aparitia de noi episoade de bronsiolita si wheezing recurent si prin aceasta dezvoltarea astmului bronsic la acesti copii (este cunoscut ca un numar mare de bronsiolite sau episoade de wheezing recurent creste riscul aparitiei astmului).
  3. Previne raceala si gripa

Cum trebuie utilizat SaltMed la pacientii cu bronsiolita si wheezing recurent

In prima luna, durata zilnica a tratamentului trebuie sa fie mai mare – aproximativ 2 ore pe zi (nu mai putin de o ora si jumatate) – pentru a permite sarii sa preia apa din mucoasa inflamata si sa reduca edemul mucoasei. Recomandam ca in aceasta prima etapa sa se foloseasca un cartus SaltMed tip N.
Dupa prima luna, se poate reduce durata zilnica a terapiei la o ora pe zi si se poate folosi cartus SaltMed de tip N sau L.
Terapia SaltMed pentru bronsiolita / wheezing recurent trebuie sa se faca pe toata perioada sezonului rece, incepand inainte cu doua saptamani de inceperea scolii sau a gradinitei. La copiii care prezinta si alergii respiratorii, terapia trebuie continuata si in perioada sezonului de alergii (mai-iunie). De regula, terapia nu mai este necesara dupa 2-3 sezoane.
La copilul mic este recomandat sa se administreze in timp ce doarme. La cei peste 4 ani functioneaza, de obicei, conditionarea utilizarii telefonului sau tabletei de “mufarea” la masca SaltMed.

SaltMed - Tratament natural pentru Bronsiolita / Wheezing recurent

Nu exista risc de supradozare la terapia SaltMed si nu exista interactiuni cu alte medicamente. Terapia SaltMed pentru bronsiolita / wheezing recurent / bronsita astmatiforma se face concomitent cu terapia prescrisa de medic.

Testimoniale

Constan Tina

După ce am folosit inhalatorul cu aer salin, copilul nu a mai făcut bronsiolite, iar răcelile au fost ușoare. Foarte eficient și ușor de folosit!

Adrian Muresan

Recomand cu incredere SaltMed, pentru tratarea tusei astmatiforme!

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N

Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.

Pret: 580.00 lei

Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L

Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi

Pret: 425.00 lei

Tehnologie si certificariDespre haloterapiePolitica de confidentialitateContact