Bronsiolita si wheezing-ul recurent (bronsita astmatiforma – denumirea veche) reprezinta practic aceeasi afectare a cailor respiratorii inferioare, singura diferenta fiind varsta pacientului: pana la doi ani, se pune diagnosticul de bronsiolita, iar peste doi ani, cel de wheezing recurent.
Ambele afectiuni au la baza hiperreactivitatea bronsica, adica un raspuns inflamator exagerat dezvoltat la nivelul mucoasei cailor pulmonare, ce apare atunci cand aceasta intra in contact cu alergeni sau agenti patogeni de tipul virusurilor. In cazul bronsiolitei, agentul patogen cel mai frecvent implicat este virusul sincitial.
Boala se manifesta prin inflamatie si edem la nivelul cailor respiratorii mici ce genereaza obstructie la acest nivel si ca urmare insuficienta respiratorie.
Cele mai recente ghiduri americane de neonatologie arata ca singurul tratament eficient pentru bronsiolita este administrarea de aerosoli cu solutie hipertona salina. Terapia SaltMed este mult mai eficienta decat administrarea de solutie hipertona salina, din doua motive:
Numarul de particule cu diametre sub 0.5 microni, capabile sa ajunga la nivel alveolar este mult mai mare in cazul SaltMed decat in cazul nebulizarii de solutii hipertone unde diametrele medii ale particulelor sunt de 2-3 microni
Terapia cu microparticule de sare cu caracteristici controlate actioneaza in cazul pacientilor cu bronsiolita si wheezing recurent astfel:
In prima luna, durata zilnica a tratamentului trebuie sa fie mai mare – aproximativ 2 ore pe zi (nu mai putin de o ora si jumatate) – pentru a permite sarii sa preia apa din mucoasa inflamata si sa reduca edemul mucoasei. Recomandam ca in aceasta prima etapa sa se foloseasca un cartus SaltMed tip N.
Dupa prima luna, se poate reduce durata zilnica a terapiei la o ora pe zi si se poate folosi cartus SaltMed de tip N sau L.
Terapia SaltMed pentru bronsiolita / wheezing recurent trebuie sa se faca pe toata perioada sezonului rece, incepand inainte cu doua saptamani de inceperea scolii sau a gradinitei. La copiii care prezinta si alergii respiratorii, terapia trebuie continuata si in perioada sezonului de alergii (mai-iunie). De regula, terapia nu mai este necesara dupa 2-3 sezoane.
La copilul mic este recomandat sa se administreze in timp ce doarme. La cei peste 4 ani functioneaza, de obicei, conditionarea utilizarii telefonului sau tabletei de “mufarea” la masca SaltMed.
Nu exista risc de supradozare la terapia SaltMed si nu exista interactiuni cu alte medicamente. Terapia SaltMed pentru bronsiolita / wheezing recurent / bronsita astmatiforma se face concomitent cu terapia prescrisa de medic.
Constan Tina
După ce am folosit inhalatorul cu aer salin, copilul nu a mai făcut bronsiolite, iar răcelile au fost ușoare. Foarte eficient și ușor de folosit!
Adrian Muresan
Recomand cu incredere SaltMed, pentru tratarea tusei astmatiforme!
Pret: 580.00 lei
Pret: 425.00 lei