SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
BPOC / Bronsita cronica

Insuficienta respiratorie cronica – Tratament natural cu aerosoli de sare

Insuficienta respiratorie cronica este tipul cel mai intalnit de insuficienta respiratorie. Se estimeaza ca aproximativ 20% din populatia adulta prezinta probleme respiratorii de tip obstructiv, iar dintre acestea, circa 30% vor dezvolta in timp insuficienta respiratorie cronica.

Cele mai frecvente patologii respiratorii din cauza carora poate aparea insuficienta respiratorie cronica sunt: astmul, BPOC (bronsita cronica) sau bronsiectaziile. Tot un tip de insuficienta respiratorie cronica, dar pasagera, este si cea care apare in urma unei infectii pulmonare acute virale sau bacteriene. Cel mai recent exemplu este cel al persoanelor cu sindrom post COVID-19 care prezinta semne de insuficienta respiratorie timp de saptamani sau luni dupa trecerea prin boala.

Cum apare insuficienta respiratorie cronica?

Mecanismul fiziopatologic de aparitie a insuficientei respiratorii asociate patologiilor de tip obstructiv este reprezentat de inflamatia si edemul cailor aeriene mici, edem ce duce la obstructia acestora. Caile aeriene mici au aproximativ diametrul unui fir de par, iar edemul aparut la nivelul mucoasei ce tapeteaza aceste cai aeriene poate determina obstructia severa a acestora. Ulterior, insuficienta respiratorie este agravata si de obstructia generata de prezenta secretiilor ce nu pot fi eliminate prin caile aeriene cu lumenul ingustat.

SaltMed - Tratament cu aerosoli de sare pentru insuficienta respiratorie cronica

  • Tratamentul insuficientei respiratorii vizeaza combaterea cauzelor care au generat-o. Astfel, pe langa terapia orala sau nebulizata recomandata de medic, este utila si terapia salina cu microparticule de sare de tip SaltMed. Microparticulele de sare uscata cu caracteristici controlate emise de inhalatorul SaltMed actioneaza astfel: Odata ajunsa pe mucoasa respiratorie inflamata si umflata, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbtia apei are ca efect scaderea edemului si, prin aceasta, cresterea diametrului lumenului caii aeriene.
  • Apa absorbita din mucoasa umflata este transferata in stratul de mucus pe care il fluidifica, astfel secretiile fiind mai usor eliminate. Acest al doilea mecanism, prin eliminarea secretiilor, duce la recuperarea functionala a acelor zone pulmonare blocate de secretii.
  • Eliminarea secretiilor din caile aeriene face ca medicatia nebulizata (pufurile) sa fie mult mai eficienta. Atunci cand sunt blocate cu secretii zone din plaman, medicatia nebulizata nu poate ajunge in acele zone.Chiar si in zonele care nu sunt blocate de secretii, medicatia ajunge pe secretii in loc sa ajunga pe celulele din mucoasa respiratorie si sa isi exercite efectul.

Beneficiile utilizarii SaltMed in tratamentul insuficientei respiratorii cronice sunt urmatoarele:

  1. Pacientul respira mai usor pentru ca se reduce obstructia, se deschid zonele pulmonare blocate de edemul mucoasei si de secretii si medicatia devine mai eficienta.
  2. Creste capacitatea de efort prin imbunatatirea respiratiei.
  3. Se imbunatateste calitatea somnului.

SaltMed poate fi utilizat fara riscuri de catre pacientii cu afectiuni cardiace si renale: sarea NU se absoarbe in sange de la nivel pulmonar.

Cum trebuie utilizat inhalatorul SaltMed in insuficienta respiratorie cronica?

In prima luna, durata zilnica a tratamentului trebuie sa fie mai mare – aprox.3 ore pe zi (nu mai putin de doua ore!) – pentru a permite sarii sa sape pas cu pas in dopurile de secretii create la nivelul cailor respiratorii si sa le elimine. Recomandam ca in aceasta prima etapa sa se foloseasca un cartus SaltMed tip N. Dupa prima luna, se poate reduce durata zilnica a terapiei la o ora si jumatate zilnic si se poate folosi cartus SaltMed tip N sau L.
Terapia SaltMed trebuie continuata cel putin 6 – 8 saptamani dupa disparitia simptomelor de insuficienta respiratorie cronica pentru a permite o refacere completa a celulelor mucoasei respiratorii. Este important de mentionat ca pacientul trebuie sa se hidrateze bine in aceasta perioada pentru ca secretiile sa fie eliminate mai usor.Utilizarea inhalatorului SaltMed nu consuma din timpul dumneavoastra! Il puteti utiliza in timp ce va uitati la televizor, cititi o carte sau lucrati la computer sau tableta.

SaltMed - Tratament natural in BPOC / Bronsita cronica

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul insuficientei respiratorii cronice

Gabry Turcu

Pana acum 2 luni, nu stiam unde sa mai merg cu mama, pentru ca se sufoca de cate ori statea in pat si avea insuficienta respiratorie. Era mereu obosita de neodihnita si plangea zilnic. Am fost prin mai multe spitale in orase diferite, am cumparat si aparat cu ozon in camera ei, dar degeaba. Simteam ca o pierd, era la capatul puterilor si plangea sufletul in mine, fiind singurul ei copil. Pana intr-o zi, cand m-am apucat sa caut remedii pentru insuficienta respiratorie si BPOC pe Internet si, dintr-una intr-alta, am descoperit Saltmed. Dupa o citire atenta a felului cum actioneaza asupra bronhiilor, am decis sa ii cumpar si acest aparat. (...)
Va spun cu mana pe inima ca din prima zi de utilizare mama mi-a spus ca simte diferenta de respiro, iar dupa cateva zile era foarte foarte bine, gasind-o mereu in curte facand treaba de cate ori o sunam cu camera. A inceput cu cartusul de tip N, facand 3 sedinte pe zi a cate o ora fiecare, dupa care acum merge cu cartus tip L (de intretinere), facand 2 sedinte a cate 45 min fiecare.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.
Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi.
Tehnologie si certificariDespre haloterapieProtectia datelor personaleTermeni si conditiiContact