SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
Sinuzita

Sinuzita – Tratament natural cu aerosoli de sare

Background photo created by freepik - www.freepik.com

Sinuzita reprezinta o inflamatie a mucoasei sinusurilor, generata de un agent patogen infectios de tip virus sau bacterie. Prezenta inflamatiei genereaza edem al mucoasei si aparitia de secretii ce se acumuleaza in sinusuri.

Sinusurile sunt un sistem de camarute ce comunica unele cu altele prin niste orificii foarte mici numite ostiumuri. Edemul mucoasei blocheaza aceste treceri dintre camarute si secretiile nu se mai pot elimina. Prin cresterea presiunii in sinus, generata de acumularea de secretii, apar durerea si senzatia de tensiune, simptome asociate sinuzitei.

Simptomele sinuzitei

Simptomele sinuzitei depind de sinusul afectat, dar in general constau in:

 • senzatie de nas infundat sau plin cu secretii
 • secretii galbui sau verzui care se scurg din nas
 • durere si presiune la nivelul fetei. Aplecarea sau miscarea capului deseori agraveaza durerea faciala si presiunea
 • durere de cap (cefalee)
 • tuse productiva mucoasa
 • uneori, febra.

SaltMed - tratament natural in sinuzita

Microparticulele de sare uscata cu caracteristici controlate emise de inhalatorul SaltMed actioneaza astfel in cazul persoanelor afectate de sinuzita:

 • Odata ajunsa pe mucoasa respiratorie inflamata si edematiata (umflata), sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbtia apei are ca efect scaderea edemului si, prin aceasta, cresterea diametrului caii de comunicare dintre sinusuri.
 • Apa absorbita din mucoasa edematiata este transferata in stratul de mucus pe care il fluidifica, astfel secretiile fiind mai usor eliminate. Acest al doilea mecanism, prin eliminarea secretiilor, duce la scaderea presiunii din sinus, ceea ce face sa dispara durerea si senzatia de presiune.

Beneficiile utilizarii SaltMed ca metoda de tratament in sinuzita

Beneficiile utilizarii inhalatorului salin SaltMed la persoanele care sufera de sinuzita sunt urmatoarele:

 • Prin eliminarea secretiilor, dispare durerea si senzatia de presiune din sinusuri. In unele cazuri, in prima saptamana de utilizare poate aparea o intensificare temporara a durerii, cauzata de schimbarea presiunii din sinusuri, dar daca tratamentul este continuat, durerea scade si apoi dispare.
 • Prin utilizarea SaltMed pe o perioada mai lunga, se permite refacerea normala a mucoasei sinusale si astfel este prevenita aparitia unor noi episoade de sinuzita si cronicizarea bolii.
 • Sunt prevenite infectiile respiratorii acute care sunt de cele mai multe ori cele ce favorizeaza aparitia unui nou episod de sinuzita.
 • Inhalatorul foloseste doar sare de mina, fiind o metoda de tratament 100% naturala.
 • SaltMed este un dispozitiv medical usor de utilizat ce permite tratarea sinuzitei acasa.

SaltMed poate fi utilizat fara riscuri de catre pacientii cu afectiuni cardiace si renale: sarea nu se absoarbe in sange de la nivel pulmonar.

Nu exista risc de supradozare la terapia SaltMed si nu exista interactiuni cu alte medicamente. Tratamentul SaltMed pentru sinuzita se face concomitent cu terapia prescrisa de medic.

Cum trebuie utilizat SaltMed la pacientii cu sinuzita

In prima luna de tratament, SaltMed trebuie utilizat un numar mai mare de ore pe zi – 2-3 ore – pentru a permite sarii sa “sape” pas cu pas in dopurile de secretii create la nivelul sinusurilor si sa le elimine. Recomandam ca in aceasta prima etapa sa se foloseasca un cartus SaltMed tip N.
Dupa prima luna de tratament, daca nu mai sunt secretii abundente, se poate reduce durata zilnica a terapiei la o ora si jumatate zilnic si se poate folosi cartus SaltMed de tip N sau L.
In cazul pacientilor cu sinuzita etmoidala: deoarece la nivelul sinusurilor etmoidale exista un numar mare de camarute ce trec din una in alta, eliminarea secretiilor din acestea se face pe rand si necesita mai mult timp – una, doua luni. Dupa golirea tuturor camarutelor de secretii, terapia trebuie continuata inca doua luni pentru a permite mucoasei sinusale sa se refaca fara inflamatie. De aceea, recomandam ca in sinuzita, terapia cu SaltMed sa se faca cel putin 4 luni, zi de zi. Este important de mentionat ca pacientul trebuie sa se hidrateze bine in aceasta perioada pentru ca secretiile sa fie eliminate mai usor.
Utilizarea SaltMed nu consuma din timpul tau! Il poti utiliza in timp ce te uiti la televizor, citesti o carte sau lucrezi la computer sau tableta.

SaltMed - Tratament natural pentru Sinuzita

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul Sinuzitei

Marina Ticlean

Recomand SaltMed deoarece mi-a ajutat băiețelul sa treacă mai ușor peste virozele colecționate la grădiniță care se transformau într-o tuse persistenta și cu ajutorul aparatului numărul de viroze a scăzut considerabil, îl folosim doar în sezonul rece. În plus m-a tratat de sinuzita și pe mine, care de cele mai multe ori nu treceau fără antibiotice, dar de când îl folosesc nu am mai avut probleme cu sinuzita.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.
Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi.
Tehnologie si certificariDespre haloterapieProtectia datelor personaleTermeni si conditiiContact