SaltMed - Inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli
Tuse persistenta

Tuse persistenta – Tratament natural cu aerosoli de sare

People photo created by luis_molinero - www.freepik.com

Se intampla destul de frecvent ca dupa o raceala sau gripa, noi sau copiii nostri, sa ramanem cu o tuse persistenta, seaca. Aceasta poate dura saptamani sau luni si vine la pachet si cu alte inconveniente: nu putem dormi bine, ii deranjam si pe ceilalti, suntem mai obositi, copiii nu sunt acceptati sa se reintoarca in colectivitate etc.

Ce este cu aceasta tuse? In cazul unei infectii respiratorii acute, simptomele de genul febra, dureri in gat si de cap, secretii nazale abundente etc. sunt generate de fenomenele inflamatorii si dureaza de obicei intre 3 si 7 zile. Ceea ce este mai putin stiut este faptul ca mucoasei respiratorii ii trebuie intre 4 si 6 saptamani pentru a se reface. Adica, desi aparent nu mai avem nici o problema, mucoasa respiratorie continua sa fie inflamata. Aceasta inflamatie este responsabila pentru persistenta tusei.

O alta forma de tuse persistenta este tusea productiva. Este cauzata de o productie crescuta de sputa care poate aparea in urma unei infectii respiratorii acute la copii sau adulti, la fumatori sau la persoanele cu bronsita cronica. Aceasta poate duce la o respiratie din ce în ce mai dificila, care ajunge sa faca activitatile de zi cu zi tot mai greu de desfasurat.

Tusea iritativa apare mai frecvent la debutul unei infectii respiratorii. Este seaca, persistenta si perturba activitatile zilnice si somnul prin accese bruste si  neasteptate. In acest caz, folosirea inhalatorului salin SaltMed poate exacerba tusea in primele zile de utilizare, dar vindecarea se produce mai rapid si fara alte complicatii, cum ar fi tusea seaca prelungita, epuizanta sau transformarea ei in tuse productiva.

Cum actioneaza SaltMed in cazul persoanelor cu tuse persistenta

Utilizarea regulata a inhalatorului de aerosoli uscati de sare SaltMed reduce inflamatia de la nivelul cailor respiratorii si permite mucoasei sa se refaca. Totodata, folosirea SaltMed previne aparitia unor noi infectii in aceasta perioada in care prezenta inflamatiei la nivelul mucoasei creste sensibilitatea la infectii.

Beneficiile utilizarii inhalatorului salin SaltMed sunt urmatoarele:

  • tusea se vindeca rapid
  • riscul dezvoltarii de noi infectii scade semnificativ
  • secretiile se fluidifica si se pot elimina fara efort
  • somnul devine mai linistit si mai odihnitor
  • creste rezistenta la efort fizic

Cum trebuie utilizat SaltMed la pacientii cu tuse persistenta

In primele doua saptamani de tratament, se recomanda utilizarea inhalatorului salin SaltMed timp de o ora si jumatate pe zi.
Incepand din a treia saptamana de tratament, timpul de utilizare al inhalatorului poate fi redus la o ora pe zi, pentru o perioada de pana la doua luni. Poate fi utilizat cartus de tip N sau L.
Chiar daca simptomele dispar rapid, datorita faptului ca mucoasei respiratorii ii trebuie intre 4 si 6 saptamani pentru a se reface, recomandam folosirea SaltMed si dupa disparitia tusei, pentru o perioada de pana la 2 luni.
Nu exista risc de supradozare la terapia SaltMed si nu exista interactiuni cu alte medicamente.
Utilizarea inhalatorului salin SaltMed nu consuma din timpul tau! Il poti utiliza in timp ce te uiti la televizor, citesti o carte sau lucrezi la computer sau tableta.

SaltMed - Tratament natural pentru Tuse persistenta

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul tusei

Ionela Stancioi Adrian Belu

Recomand cu toată încrederea SaltMed! Eu și copilul meu îl folosim de jumătate de an și, pe lângă faptul ca nu ne-am mai îmbolnăvit de atunci, băiatul meu chiar a scăpat de o tuse extraordinar de puternica, doar cu aparatul, fără a fi nevoie sa i se administreze medicamente.

Adrian Muresan

Recomand cu incredere SaltMed, pentru tratarea tusei astmatiforme!

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!

Inhalator salin tip N

Inhalator SaltMed N


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip N.
Cartusul de tip N este recomandat pentru utilizare intensiva si poate fi folosit pana la 100 de ore, dar nu mai mult de 12 ore pe zi.
Inhalator salin tip L

Inhalator SaltMed L


Contine pompa de aer, masca aerosoli pentru adult si un cartus SaltMed tip L.
Cartusul de tip L este recomandat pentru utilizarea la domiciliu si poate fi folosit pana la 60 de ore, dar nu mai mult de 90 minute pe zi.
Tehnologie si certificariDespre haloterapieProtectia datelor personaleTermeni si conditiiContact